Är Harley-Davidson Fat Boys pålitliga? (9 viktiga fakta)

Harley Davidson Fat Boy är ett hot rod från en V-Twin cruiser som har tillverkats sedan 1990.

Som medlem i Softail-familjen är den baserad på koncept som Harley haft på gång sedan 80-talet.

Med sin ikoniska låga ram, stora kropp och solida skivhjul är Fat Boy en av de tuffaste kryssarna på gatan, men är de pålitliga?

Här är det korta svaret på är Harley-Davidson Fat Boys pålitliga?

Medan många Fat Boys på vägen inte har haft tillförlitlighetsproblem i hela sitt liv, har andra modeller drabbats av hastighetsmätarkondens, vibrationer orsakade av felaktiga O-ringstorlekar, kopplingsproblem och fjädringsproblem. Ändå har den ansetts vara en pålitlig cykel i över 20 år.

Hur pålitliga är Harley-Davidson Fatboys?

Nuförtiden är Fat Boy utrustad med den pålitliga och kraftfulla Milwaukee 114 Engine, en stöttepelare i deras ikoniska sortiment.

Cykeln har varit i produktion sedan 1990; den har lagrat flera motorer under den tiden, var och en med varierande tillförlitlighet, även om de flesta ägare upplever få problem.

Online hittar du massor av nöjda kunder och du kommer ofta att stöta på recensioner som denna:

“50 000 km på mitt 2019 och jag har noll ånger. drar som ett tåg, fantastiskt pålitlig, precis hemkommen från en 2800+ tur och retur från Sydafrikas kust och det bara fortsatte. Jag säljer aldrig min.”

Som en muskelcykel är Harley-Davidson Fat Boy ett populärt val för eftermarknadsprestandauppgraderingar som Power Commanders , bränslepaket , röruppgraderingar, etc. Dessa komponenter rör sig med den ursprungliga motortrimningen och tenderar att orsaka tillförlitlighetsproblem när de väl har installerats, särskilt när de har installerats. cykeln är inte tillräckligt inställd under installationen.

Dessutom, när du väl har manipulerat din motor, upphäver du garantin.

Fat Boys konsumentpoäng dras ibland av eftersom sätets konstruktion är dålig nog att bäras tidigt och vara obekväm; eftermarknadssäten är tillgängliga, och detta klagomål är mer modellspecifikt än några av de andra.

Fat Boys fjädringssystem tar också några bilder som detta:

“Jag har en 2018 Fatboy 114 stock med bara 215 miles. Jag upplever en lätt studs oavsett hur jämn vägen är i vilken hastighet som helst. Jag har lämnat tillbaka den till återförsäljaren och fått dem att ta en titt. De har provkört den och sagt “det är bara så den kör med de större däcken.”

För vissa ägare kommer detta att ta lite tid att vänja sig vid.

Men Fat Boy är lågt till marken, särskilt “Fat Boy Low”-modellerna – klagomålen på fjädring kanske inte tar hänsyn till hur närmar sig marken ger din fjädring mindre utrymme att absorbera rutinmässiga vägchock.

The Fat Boy var på listan över cyklar som påverkades av den ökända 2018 års Harley-Davidson Clutch Actuator Recall.

Återkallelsen initierades eftersom den sekundära kopplingens manövercylinder kan läcka vätska internt och kopplingens huvudcylinder kan förlora förmågan att generera tillräckligt med lyft för att koppla ur kopplingen.

Om du tittar på en modell från i år, se till att återkallelsen har åtgärdats och ägaren kan bevisa detta.

Sammanfattningsvis är Fat Boy en pålitlig motorcykel, visst har den sina egenheter men ingen cykel är perfekt.

Dess tillförlitlighet är också beroende av ägaren, detta inkluderar att hålla sig uppdaterad med underhåll, undvika eftermarknadsuppgraderingar och åka ansvarsfullt.

Hur många mil kan en Harley Davidson Fat Boy hålla?

En Harley Davidson Fat Boy kan hålla över 75 000 miles, förutsatt att den körs på ett ansvarsfullt sätt av sin ägare och servas på rätt sätt med de intervaller som anges av Harley i bruksanvisningen. Baserat på en årlig körsträcka på 4 000 miles kan en välskött Fat Boy hålla i över 18 år.

Fat Boys har varit på vägarna i mer än två decennier nu och det finns gott om bevis som tyder på att de kan gå långt. Vissa av dessa modeller kommer att ha fått en del motorarbete gjort, men så är fallet på alla cyklar så småningom.

För att lägga lite kött på benen av detta svar, låt oss titta på några verkliga vittnesmål från Fat Boy-ryttare.

“Min har gått över 110 000 mil. Jag köpte den med cirka 40 000 mil på den. Hög körsträcka? Japp. Men den brinner ingen olja, har bra kompression, och det enda oljeläckaget är en dålig startsolenoidpackning. Fortfarande på den ursprungliga övre änden, även om jag bytte ut baspackningarna. Min åsikt är att Evo- och Twinkie-motorer är 100 000 mils motorer om de underhålls på rätt sätt. Och många av dem går mycket längre än så.”

“[Min] blev stulen. Jag hade ca 65 tusen på odo. Även om jag gjorde mycket motorarbete (högkompressionsgrenhuvuden, JE HC-kolvar, etc. Det enda som nöts ut var kopplingen på cirka 50 tusen mil och statorn på ungefär samma sak.”

Dessa förare inspekterar och smörjer hela tiden sina motorer, justerar sina kolhydrater och jetstrålar när de går ut och byter ut motordelar vid de tidigaste tecken på slitage, så att bitarna inte orsakar mer omfattande skador på vägen.

Ytterligare bevis på robustheten hos FatBoy kan hittas på cycletrader.com, vi hittade till och med en 2011-modell med 167 000 miles på klockan även om det inte finns någon garanti för att någon cykel kommer att hålla så länge.

Vad anses vara hög körsträcka för en Harley Fat Boy?

En Fat Boy anses vara hög körsträcka efter 35 000 miles, även om detta inte har mycket att göra med hur mycket längre cykeln kommer att hålla. Vissa människor antar att Harley-kryssare passeras genom flera ägares händer och rids hårt även om detta inte nödvändigtvis är fallet.

En välskött Fat Boy kan hålla längre än 35 000 miles och vägmätaravläsningen är ofta mer av ett prissättningsverktyg.

Om du tittar på en begagnad Harley, överväg följande:

 • Be om service- och underhållsdokumentation och eventuell eftermarknadsinstallationsdokumentation.
 • Kör VIN för att kontrollera olycksrapporter och för att se om cykeln i fråga var stulen.
 • Kontrollera för vanvård, skador, väderexponering och slitage – du vill verkligen bedöma om ägaren tog väl hand om sin cykel.
 • Ta den på en provtur: Be säljaren i förväg att lämna den kall, så ser du om den har några startproblem.

Kom ihåg att Fat Boy har funnits sedan 1990 – det finns många varianter av modellen med olika motorer osv.

Genom att bekanta dig med det specifika årtalet och modellen Fat Boy du tittar på i förväg kan du ställa specifika frågor om cykeln, till exempel återkallanden eller vanliga problem som du kan ha stött på under din forskning.

Att göra en lista innan du kommer dit betyder att du inte kommer att glömma att fråga, det är lätt att glömma i hettan av försäljningsförhandlingar.

Kort sagt, hög körsträcka betyder inte alltid att en Fat Boy är i slutet av sitt liv, men det kan betyda att du får en Fat Boy som håller i flera år till ett billigt pris .

Vilka är de bästa årsmodellerna att köpa och undvika?

Bästa år: 2022, 1990

2022 Fat Boy är ett lågt, biffigt kraftpaket med stil som en muskelcykel med solida kromade skivhjul, feta däck och en fyrkantig strålkastare.

Vi är också stora fans av det första året av Fat Boy, 1990.

1990 Fat Boy är mer än bara originalet; det var en ny förlängning av Softail-familjen, en serie Harley Cruisers med dolda fjädringssystem som såg ut som hardtails – cyklar som har fått sin fjädring avhuggen.

Den första upprepningen av Fat Boy satte tonen för den buffade, anpassade Hot Rod-vibben som vissa fortfarande anser vara den typiska looken, känslan och ljudet av amerikanska motos, vilket gör den till en personlig favorit här på Engine Patrol.

Jag skulle ta vilken Fat Boy som helst mellan 90-99 och 2008-2022.

Sämsta året: 2007

2007 var Fat Boys otursår, även om det finns många glada FB-ägare från 2007 på vägen som svär vid sina cyklar.

07:an hade en mindre hyllad 96CI-motor och en förskjuten frontände som skilde den från alla andra iterationer, men klagomålen slutar inte där.

’07 Fat Boys växellåda hade raka växlar som orsakade en störande gnällkänsla på 5:e växeln eller, i extrema situationer, ett kopplingsskrammel som kan vara skrämmande.

Det finns korrigeringar för detta problem, men av alla tillgängliga Fat Boy-alternativ, varför inte bara undvika det och välja en annan årsmodell.

Vad brukar gå sönder först på en Harley-Davidson Fat Boy?

Det första som går sönder på en 2017-2018 Harley Fat Boy är förmodligen dess koppling. Under 2018 var Harley Fat Boy bland de 178 000 cyklar Harley återkallade på grund av att deras kopplingar fastnade i inkopplat läge på grund av läckande sekundära cylindrar.

En Harley-återförsäljare löser detta problem gratis; om du är ute efter en 2017-2018 Fat Boy, fråga säljaren om de har fått sin koppling uppgraderad via återkallelse innan du köper den för att bespara dig besväret att vara den som måste vänta medan den fixas.

Underhållskostnader för Harley-Davidson Street Glide

Underhållskostnaden för en Harley Davidson Fat Boy är relativt genomsnittlig för en kryssare. Harley föreslår att du servar din Fat Boy var 5 000 mil. Det genomsnittliga priset för en tjänst är $500-$600, vilket sätter den genomsnittliga underhållskostnaden på $1800 per år.

Rutinunderhållskostnader för en Harley Street Glide:

 • Byte av olja och filter: 110-160 USD
 • Byte av bromsbelägg: $200-$300
 • Byte av koppling: $300-$500
 • Däckbyte: $200-$500

 Obs: Underhållskostnaderna varierar beroende på region.

Det finns andra ägandekostnader att räkna in förutom underhåll, såsom:

 • Jacka = $200
 • Handskar = 100 $
 • Vinter ridutrustning = $200-$500
 • Regnställ = $75-$300
 • Hjälmar = $100-$500
 • Däck = $300-$500
 • Bränsle = 15 USD per tank
 • Lagring =$?
 • Försäkring = Den genomsnittliga kostnaden för motorcykelförsäkring på en Cruiser som Fat Boy $721

4 tips för att se till att din Harley-Davidson Street Glide håller länge

 1. Följ Harleys föreslagna schema för regelbundet serviceunderhåll
 2. Behåll din Harleys renhet, håll den fri från skräp och fuktuppbyggnad genom att använda Harley-godkända rengöringsprodukter
 3.  Förvara din cykel på rätt sätt. Per Harleys specifika riktlinjer
 4.  Åk din Street Glide ofta, ordentligt.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *